ARRANGEMENT ‘RUSTIG ONTDEKKEN’

(Vanaf 1 persoon.)

Een dagje leer en schoenen

Kaatsheuvel de grootste van de 3 kernen in de Gemeente Loon op Zand floreerde in de vorige eeuw met de schoenindustrie. Als paddenstoelen schoten de schoenfabrieken uit de grond. Als herinnering aan de schoenperiode, werd het beeld de Schoenmaker door de Loonse kunstenaar Louis Maas in 1987 ontwikkeld.

Het beeld is te zien, op de hoek van de Peperstraat-Hoofdstraat.

In Dongen treft u Museum De Looierij

Het museum  is gevestigd in een Rijksmonument, een voormalige looierij.
De Looierij richt zich op het looiproces en het leven van looiers. Deze onderwerpen worden belicht langs de leerroute die door het hele museum loopt. In ‘t Nathuis wordt uit de doeken gedaan hoe het looien in zijn werk ging in 19e en 20e eeuw. Op de Droogzolder en de Touwerij ziet u hoe het gelooide leer wordt verwerkt tot een basisproduct voor de lederwarenindustrie.

Naast de leerroute is er een tentoonstelling ‘Van Nul tot Nu’ op de Pantoffelzolder over de geschiedenis van Dongen in tien canons.
Jaarlijks vinden er een aantal wisseltentoonstellingen plaats in ‘t Nieuwe Nathuis.

Het museum heeft een aangenaam museumcafé met een museumwinkel en biedt veel mogelijkheden voor arrangementen voor groepen.
Het museum is een geregistreerd museum en aangesloten bij de Museumkaart. Het museum heeft een aangenaam museumcafé met een museumwinkel en biedt veel mogelijkheden voor arrangementen voor groepen. In de Werkplaats zijn er workshops mogelijk voor jong en oud. Voor jongeren van 9-14 is er een boeiende speurtocht met het diploma Looigezel. DE LOOIERIJ houdt van maatwerk. Bezoek de site: www.delooierij.nl